Тестостерон

macho

Малко за разнообразие, ще пишем за здраве и по-конкретно за мъжкото здраве. Всеки знае, че тестостеронът е мъжки отличителен хормон, но какво значи това и как влияе на тялото на мъжа е по-дълбока работа.

За да е здрав един мъж и да се развива добре, му трябва тестостерон. Този стероиден хормон, подпомага мускулната и костната маса, окосмяването и е ключов за контролирането на други хормони (това си го измислих, но може и да е вярно).

Повечето от вас сигурно знаят, че се произвежда в тестисите, но как да се стимулира по-голямо производство (особенно ако искате да се развието по-бързо физически). Цаката не е само в храната, но в много други фактори и в общи линии могат да се обощят с мачовското държане.

Следват научни факти разни:

  • гладането на групови спортни прояви влияе на нивото на тестостерон. Ако вашият отбор победи, печелите и повече химикали, но е валидно и обратното. Винаги бъдете привърженици на най-добрите отбори.
  • заобиколете се с красиви женски индивиди. Ако кръжите само с мечки, няма шанс да ви се стимулира фабриката. Също така ще ви се повиши и самочувствието и ще се чувствате по-комфортно сред красавици, колкото по-често се движите с тях (логично ъ?!)
  • медитирайте (не се смейте, вярно е). Медитирането преодолява стреса, който пък ви цака на всякакво ниво. Всичко в днешно време може да се обясни със стрес. Та седнете си на стола комфортно, изпъчете гръден кош, затворете очи и не мислете за нищо в продължение на 10 минути – това е. Медитирайте 1 път на ден и след мнооого дни, ще видите резултати, или най-малкото ще видите, че сте много по-съсредоточен и уравновесен когато се занимавата с някаква задача
  • стойката ви е от огромно значение. Ако ходите свити и прегърбени като душ, ако постоянно седите със скръстени крака и ръце като жена, постоянно гледате надолу, тогава и нивото ви на тестостерон ще отива надолу. Изпъчете се, изправете този гръбначен стълб, вдигнете тази брадичка/нос. Като седнете се разкрачете като за 3 седящи човека, скръстете пръсти зад главата и разперете лакти, протягайте се като мечка. Ще видите как ще се почувствате още на момента, ще видите и как хората ще гледат на Вас с по-голямо уважение. Има едно изказване „Умът променя тялото“, което е валидно и на обратно.
  • ледена баня – пълните ваната с лед и вода и си топвате гъзо за няколко минути (целия се потопявате, гъзо е просто израз). Ако нямате вана просто висете под душа на студена струя, не за мн дълго, че водата е ценна, хей! Тези ледени душове/бани си нямам на идея как стимулират завода, но щом учените така казват… Ако не за друго, това е много як начин за отслабване (не знаехте ли?!)
  • тренирайте бойни изкуства, ходете на състезания, стреляйте с пистолет или каквото намерите. Всички тези неща, които ви гъделичкат адреналина, ви влияят на количеството тестостерон в кръвта.
  • храна: сурови яйца (много витамини, много нещо, но трябва да знаете как да ги приготвяте и проверявате, за да избегнете заболявания като салмонела), рибено масло/омега 3, ядки, бадеми

Следвайте тези стъпки и ще започнете да се чувствате повече като мъж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *