Как да се заредите отново с енергия за работа

изтощена котка

Да предположим, че сте се спукали от работа последния месец. Работили сте дълги извънредни часове, които може би не ви се доплащат, не сте имали възможност да прекарате достатъчно време с близките си, с приятелите си и изобщо със себе си. Всичко това ви е направило изключително раздразнителни и сте готови да ядете човешко. Ако не направите някаква промяна в ежедневието си, наистина може да нанесете постоянна щета на някоя от връзките си (имам предвид семейство, приятели или колеги, а не за много гаджета или нещо таково).
Ако все още имате капка разсъдък и воля в главата си, то ще видите тези тенденции към канибализъм и ще се опитате да предотвратите иначе неизбежната катастрофа. Решенията са много, но разбира се най-добре е да комбинирате няколко едновременно за по-бърз резултат.
Първо на първо, не е честно, че работите извънредно, пък не ви доплащат. Вие за пари за себе си ли работите или за Сульо и Пульо?! Напускайте веднага или изисквайте да ви дават дължимото. Покажете им кой е шефът и намерете някой който ще уважава труда ви.

Медитирайте по 10 минути на ден. И това разбира се не е стриктна рецепта – може да го правите и по 30 минути на ден, може през ден, може пък през два дена, но важното е да прекарвате някакво време без да мислите за каквото и да е, ама абсолютно каквото и да е. В трета точна от статията за Тестостерон съм споделил малко по-детайлно как да медитирате.

Разхождайте се из природата. Намерете някакъв парк, горичка, езерце, полянка отдалечени от човеци и сгради. Моткайте се там и гледайте какво става наоколо, попивайте природата с всичките си сетива. Не си и помисляйте да домъкнете някакви слушалки и да циклите чалга, техно на тях! Разходките из природата помагат на 100% да изключите ума си и да преборите стреса. Просто трябва да го правите по-често. В началото ума ви ще блуждае и ще се тревожи за какво ли не, но след време ще забележите колко е заспала природата покрай вас и как въобще не и пука за нищо – ще започнете и вие да я следвате по същия пример.

Природа

Намерете си някакво занимание (хоби както казват някои българи) на което да се отдадете от все душа. Идеята е да прекарвате по 1 час два пъти седмично поне в това занимание и още по-добре ако е екипна дейност. Сега да ви дам идеи – може да играете футбол, да ходите на тренировки по айкидо, карате, може пък да е фитнес ако ви влече да ставате нацепена батка, може да е break-dance, салса или всякакви други танци. Тренирайте си заниманието и то ще ви помага да отпочинете ума от иначе досадната всекидневна работа. Още повече след време като станете доста добри с това си занимание, може да се хвалите нагоре надолу или да сваляте мацки/батковци. За още един пример ще ви дам себе си – аз хем тренирам (на лостове, халки и т.н. със собствена тежест) хем ходя на стрелба с пистолет, ходих и на танци, но видях, че това не е за мен.

Така, тези съвети трябва да са ви достатъчни. Следвайте ги и недейте да ставате сприхав канибал – спестете си драмите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *