Как да започнем деня

Добро утроЗа да е успешен денят ви, трябва да го започнете добре още от самото му начало. Изграждайки здравословни психически и физически навици, вие си осигурявате успешно бъдеще. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да направите положителна промяна в живота си:
1. Изпийте 2 чаши вода веднага като се събудите, дори преди да си измиете зъбите. Водата веднага ще съживи организма ви и ще помогне да се изхвърлят натрупалите се през ноща токсини.
2. Протегнете се, разтегнете се, опънете се – нормално е да се прозяваме и протягаме – ако не ви идва да го правите, то го направете на сила, позволете на кръвта да се раздвижи из тялото ви. А вместо да си играете – защо направо не направите една гимнастика – започнете отгоре надолу. Загрейте врата – напред, назад, наляво, надясно, кръгови движения, след това раменете, плешките, лактите, китките, кръста, коленете, глезените. Една бърза гимнастика не отнема толкова много време, а може да предотврати сериозни контузии ако прибързате с деня си.
3. Масаж! Докато все още сте в леглото и ви мързи да изпълните съвет 1. поне си направете масаж на лицето. Не е важно да натискате като луди – използвайте средните си пръси и масажирайте точно над веждите, под веждите, над очите, слепоочията, между веждите, до ушите където двете ви челюсти се съединяват, между брадичката и долната устна, челото (там може и малко по-грубо). Разправят, че всекидневен едноминутен масаж на челото подобрявал умствената дейност – не им вярвайте – правя го от години и няма резултат, но сигурно е добро за кожата.
4. Помислете как искате да прекарате този ден, какво искате да свършите, визуализирайте го. Бъдете детайлни колкото се може повече. Този план или един вид програма, ще ви помогне да осъществите потенциала си.
5. Започнете с най-трудната задача която имате. Всеки знае, че имаме ограничен резер от воля, който през деня се изчерпва все повече и повече. Сутринта този резер е най-пълен, използвайте го за най-трудната задача. Като я постигнете, още от рано ще почувствате как добре сте оползотворили времето си и ще намалите стреса, който иначе други хора трупат с напредването на деня.
6. Опитайте се да не си проверявате акаунтите в социалните мрежи до обяд. Това само ще ви разсея от важното. Тук ще видите едно смешно видео, там ще видите друго и няма да усетите как времето е напреднало. Наложете си този самоконтрол и няма да съжалявате.
7. Помолете се, ако сте религиозни. Медитирайте ако не сте религиозни, но отделете 10 минутки и за такива дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *